tisdag 19 november 2013

Svart på vitt

Lite nerkladdat på papper ifrån min bildklass.




Idag var infomötet om SCAD (colleget) föressten. SÅ.BRA. Jag förstår inte, obegripligt.

En av talarna berättade om sin upplevelse på SCAD. Han hade trott att han hört Ednas röst i korridoren. Ni vet den lilla tanten från "The incredibles". "Yes darling", "No Darling" var det någon som sa runt hörnet. "Is that Edna?" sa han högt för sig själv. Då stack ett litet huvud fram tillhörande en väldigt kort kvinna, "Don't call me that!!".
Hon var tydligen "mallen för Edna i filmen. Hon är en känd tecknare och en lärare på SCAD. Ett exempel på att SCADeleverna faktiskt gör saker som kommer ut i media är att hennes grupp (klass, i princip) designade håret till huvudkaraktären i "Brave", eller "Modig" som ni säger i Sverige.



Ett annat enligt mig otroligt exempel är att inom deras fashionavdelning så har de riktiga catwalks och en av dommarna från Top Model kommer och lär modellerna att gå rätt. När det väl är dags för uppvisning så kommer riktigt viktiga människor och tittar, ex. människor från Calvin Klein. Folk från SCAD som visar upp där har blivit erbjudna jobb on spot av några av dessa kritiker.

Två bilder från SCADS designade kläder och catwalks:




Denna videon var den han visade, talaren. Se på videon, jag är amazed!
Låten i bakgrunden är också gjord av SCADelever, de har musikdesign också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar